Realigro.bg е първата световна търсачка за недвижими имоти, с която можете да преглеждате обявите за продажба на жилища в Хаити

Имот за продажба в Хаити

Хаити е страна от Карибите, която споделя остров Испаньола с Доминиканската република на изток. Дори ако страната все още не е напълно възстановена от земетресението през 2010 г., много от нейните исторически паметници, които датират от началото на деветнадесети век, са останали непокътнати.

Столицата е Порт-о-Пренс. Хаити е нацията с най-голямо африканско влияние в Америка, тя е страна с плоска реконструкция. Понастоящем има хиляди експати, които живеят, работят и сътрудничат в мисии за развитие и сътрудничество.

Ако търсите за закупуване на имот за продажба в Хаити, трябва да знаете, че уреждането в Хаити със сигурност няма да е мирно преживяване. Хаити е земя, пълна с контрасти и мечти за ново бъдеще за младото и надеждно население.

Когато става въпрос за придобиване на имот за продажба в Хаити, важно е да знаете, че в момента няма надежден регистър на имотите. Измамата и измамните продажби са често срещани, така че е добре да прочетете добре преди да направите покупка на имот за продажба в Хаити и винаги да се консултирате с адвокат.

През последните 15 години Хаити преживява много бърза урбанизация, като удвоява броя на градските жители от 3 до 6 милиона души. Хаити е третата най-урбанизирана страна в Латинска Америка и Карибите, след Тринидад и Тобаго и Мексико. Всяка година повече от 133 000 хаитяни се местят в града.

Много жители на Порт-о-Пренс се мъчат да намерят място за живеене на достъпна цена и течаща вода, докато други губят часове трафик на работното място всеки ден.

Така че не е лесно да се намери добър имот за продажба в Хаити.

Въпреки трудностите, произтичащи от бързата урбанизация, равнищата на крайна бедност в Хаити са намалели, а обхватът на някои услуги се е подобрил в градовете. Големите градове са свързани с основната пътна мрежа, подобрявайки достъпа до микрокредити.

64% от жителите на Хаити живеят в града, а броят на жителите в градовете може да се увеличи от 6 милиона на 11 милиона до 2050 г .: тази бърза урбанизация води до нарастващо търсене на инфраструктура, услуги и работни места, но най-вече донася икономически възможности и вероятно нарастващ брой имоти за продажба в Хаити.

Това е особено изненадващо по улиците на Порт-о-Пренс, които са пълни с хора, малки улични търговци, телефонни магазини и цветни кранове, боядисани микробуси, използвани като обществен транспорт. За да се възползва от тези възможности, в доклада се препоръчва по-устойчиво градско планиране, за да се запълнят различията в инфраструктурата и услугите и да се подготви за бъдещо развитие на градовете.

Достъпът до основни услуги се подобри, особено в градските райони, но е необходимо да се направи повече, за да се отговори на бързо растящите нужди: докато жителите на Порт-о-Пренс или вторият град Cap-Haitien имат по-добър достъп в училищата, здравеопазването и електрическите услуги, две трети от жителите на града нямат адекватни санитарни съоръжения и нивото на събиране на твърди отпадъци е много ниско.

Инвестирането в улиците и подобряването на ефективността и удобството на обществения транспорт, както и укрепването на градското пространствено планиране ще бъдат от съществено значение за намаляване на загубите на хора в режим на транзит и за улесняване на достъпа до работни места и пазари. Но също така подобрява портфолиото от имоти за продажба в Хаити.

Серия от скъпи природни бедствия ерозирала предимствата на процеса на урбанизация: над 96% от хаитяните са изложени на две или повече естествени опасности. В зоните на земетресение има висока концентрация на сгради и половината е построена върху земя, изложена на наводнения. След 2010 г.

земетресение, Хаити разработва инструменти за информиране и планиране за управление на риска в условията на природни бедствия, като например оценки на риска срещу множество заплахи, картиране на сеизмични зони и експонирани активи.

  •  
    Преместване в Хаити. Емигранти и живеят в Хаити

        Потопена в Карибско море, някога френска колония, красивата Хаити беше една от първите нации, обявили независимостта си от Америка. Несъмнено тя е една от най-малко богатите на американския континент, но, разбира се, и най-евтината! Защо говорим за това? За да ви дадем възможност да предпр ...

Карта, движение на цените и статистики

Свързани Недвижими имоти

Cod. 40330

За продажба Други (земи), Хаити, Port-au-Prince, Petionville, Pernier

60,321.64BGN
За продажба
Други (земи)

517 m²
Този имот е удобно разположен на 30 минути от летището, в безопасна зона в близост до полицейски участък. В близост до главния път и автобус с автобус...
Cod. 5113

За продажба Къща, Хаити, Port-au-Prince, Port-au-Prince, BOULEVARD center

361,929.86BGN
За продажба
Къща

130 m²
Реновирана къща в малък жилищен комплекс от 5 къщи. Самостоятелна градина и плаж. Напълно обновен в началото на 2008 г., обзаведен с американски кухне...
Карта, движение на цените и статистики
2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB